joi, 10 septembrie 2009

Joc de culori

Este foarte greu sa intelegi adesea de cine esti inconjurat. De cine esti iubit si apreciat,dar totusi tot ce intilnesti zi de zi si traiesti e experinta ta de viata...care te poate face fericit s-au nefericit, tu doar trebuie sa inveti să lupti si sa invinge in orice situatie.

Nu incerca sa te minti pe tine, ci greutatile peste care trebuie sa treci odata infectat de insecta durerii omenesti.

Nu TREBUIE sa ai lumea la picioarele tale pentru ca sa te numesti si sa te crezi un om fericit, pentru ca definitia fericirii-e doar ceea ce simti, e sufletul tau si oricare ar fi pozitia si situatia ta in societate esti om si ai dreptul sa fii fericit ...dar ea fericirea uneori e incontrolabila, deci fii atent pe unde mergi, cu cine mergi si ce alegi!

Eu sunt LIBERA şi fericita!

Un comentariu:

MunteanUK spunea...

in lumea libera in care visam sa traim, desigur ca nimanui nu i se pot impune definitii de fericire, ci fiecare si-o cauta cum vrea, cum poate... cu singura 'restrictie' de a nu-i leza pe alti.

de la Declaratia de Independenta a SUA (1776), 'cautarea fericirii' (pursuit of happiness) este un drapt al omului, o libertate de neingradit, cu toate ca, de-a lungul veacurilor, atatia si atatia tirani au incercat sa o ingradeasca.

sau au zis ca stiu ei ce este fericirea, ca ne prescriu ei reteta, precum Bonaparte, Lenin, Hitler...

***

dar fericirea adevarata nu este nici "doar ceea ce simti", nici chiar asa de "incontrolabila" cum s-au obisnuit oamenii sa creada.

din noianul de inchipuiri despre fericire, avem si o definitie dumnezeiasca, singura valabila cred eu:

http://www.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/fericirile-noua-invitatii-fericirea-hristos-68688.html