sâmbătă, 17 aprilie 2010

"SYMPOSIA STUDENTIUM" Calităţile unui Lider PARTE II

Un lucru este cert şi anume că teoria nu este capabilă să explice anumite fenomene ale leadership-ului şi că sunt fenomene care nu pot fi incluse în practică, de aceea revenim la teorie. Cine poate fi un lider?Acesta poate fi identificat datorită calităților pe care trebuie sa le posede :
1.Caracterul
Evaluarea unui caracter poate fi extrem de dificilă. Aici ţinem cont de - capacitatea unei persoane de a-şi asuma responsabilitatea pentru anumite acţiuni sau circumstanţe;
- faptul de ai duce la îndeplinire promisiunile sau obligaţiile;
- capacitatea de a realiza îndatoririle care au un termen-limită.
2. Influenţa-arta de a conduce presupune exercitarea unei influenţe mari. Toţi liderii sunt posesorii acestor doua caracteristici:
- se indreapta spre o destinaţie;
- sunt capabili să-şi convingă semenii să-i urmeze.
3. Atitudinea pozitiva-este una dintre cele mai preţioase calităţi pe care le poate avea o persoană în viaţă. Oamenii înzestrati cu atitudini pozitive pot să ajunga în locuri inaccesibile semenilor lor. Pot realiza lucruri pe care aceştia nu îndraznesc nici măcar să le viseze.
4. Talentul de a lucra cu oamenii
Talentul de a lucra cu oamenii implică o grija permanentă pentru semenii noştri, capacitatea de a-i înţelege şi hotărârea de a interacţiona cu ei devin priorităţi de grad zero.
5.Viziune- este foarte important ca înainte de a începe un lucru să avem o clară viziune asupra acestuia- să știm încotro ne îndreptăm, că să știm care cale s-o alegem. Nicu un lideri nu trebuie să fie lipsit de acestă viziune.
6.Ambiție-chiar dacă are o mulțime de idei bune, o echipă profesionistă, să știe că fără ambiția de a merge înainte, de a trece peste toate obstacolele nu-şi va putea atinge scopulurile. Toate acțiunile unui leader trebuie să se bazeze pe anumite principii, pe anumite valori, peste acestea nici de cum să nu calce, altfel nu există ca personalitate. Şi un lucru este clar, că un lider fără o echipă pe care s-o dezvolte și s-o conduce în permanență nu poate exista, iar principiile şi valorile morale, care sunt esenţaile în activitatea liderului, îl fac o persoană mai integră.
7. Haruri evidente-Fiecare persoană posedă haruri deosebite. Misiunea liderilor este aceea de a aprecia aceste haruri, dar şi de a le judeca obiectiv.
8.Increderea-Oamenii nu vor deveni niciodata discipolii unui lider care nu are încredere în forţele proprii. Cei mai mari lideri ai lumii rămân încrezatori în forţele lor, indiferent de situaţii. Un lider de exceptie are capacitatea de a dărui încredere atât în fortele proprii, cât şi în forţele oamenilor săi.

9. Autodisciplina-liderii adevăraţi se caracterizează printr-o disciplină de fier - fără excepţie. Iata trei caracteristici ale liderilor disciplinaţi:
- işi identifică exact obiectivele pe termen lung şi scurt;
- concep un plan pentru realizarea acestor obiective;
- sunt animaţi de o dorinta puternică, hotărâţi să continue lupta pentru îndeplinirea obiectivelor.
E ca un fel de time-management-unde un lider care nu știe să-și planifice timpul, astfel încât să reușească mai multe, nu e nici pe departe un lider.
10.Arta de a comunica eficient -comunicarea înseamna interacţiune pozitivă. Când analizăm capacitatea de comunicare a unui lider potenţial, trebuie să luăm în calcul urmatoarele lucruri:
- Sa manifeste o preocupare autentică faţă de persoana cu care stă de vorbă.
- Capacitatea de a se concentra asupra interlocutorului.
- Capacitatea de a comunica cu tot felul de oameni.
Şi o noţiune nouă este stres-management, care în situații dificile liderul ar trebui să poată lua decizii rapide şi eficiente.

Niciun comentariu: