joi, 20 mai 2010

Perioadă de stres-dar de succes!


Viaţa noastră e plină de evenimente care mereu merg de mână cu stresul, cum le mai spunem noi "emoţii".Începând cu primele poezii rostite în faţa părinţilor de 8 martie şi continuând cu cele mai importante evenimente la care ne asumăm singuri riscul ca să participăm. Fiecare din noi este conştient că pe zi ce trece, evenimentele sunt mai importante, responsabilităţile sunt mai mari şi stresul rămâne a fi un viciu care inglobează atât ceva frumos şi util, cât şi ceva negativ.

Am să vin cu un exemplu din anii de studenţie şi dacă sunteţi şi voi studenţi cred că veţi fi deacord cu mine. Chiar dacă sunt la început de cale, am reuşit să trec peste prima sesiune din viaţa mea, de luni se începe a doua. Nu cred că cineva din voi a fost indiferent faţă de rezultatele pe care le-ar obţine de la prima sesiune, iar dacă o treci cu bine, spun din propria experienţa "te îmbolnăveşti" şi devii mai ambiţios când vine a doua sesiune.

Sesiunile în viaţa studenţilor, eu le-aş numi ca "perioadă de stres-dar de succes", pentru că de obicei stresul adevărat şi demn de apreciat, persistă mai mult la studenţii care tind să rămână la nivel sau tind spre ceva mai mult. De ce de succes? Pentru că acestă dorinţă îmbinată cu stres (îngrijorare) îl face pe student să muncească foarte mult, poate uneori peste limita posibilul lui pe care îl poate dovedi sie însuşi şi profesorului de la cursul cu pricina.

Cu acest prilej şi anume, cu începerea sesiunilor, aş vrea să doresc tuturor succese şi munciţi dacă vreţi succese, munciţi dacă vreţi ca nici chiar stresul sa nu fie o barieră în obţinerea unor rezultate!

Mesaj pentru colegi: " Scumpi colegi, (grupa J11) vă doresc ca această a doua sesiune să fie una mai bună şi mai "nebună" , în sesnsul bun al cuvântului, decât primle noastre "stresuri" trăite împreună, chiar dacă diferit. Vă doresc să reuşiţi ceea ce vă propuneţi şi să luaţi note bune, căci până la urmă nu doar asimilarea unor informaţii utile ne interesează. Fiecare din noi va trece peste acest "stres", iar succesul ne va fi garantat nu doar pe parcursul acestei perioade! MULTĂ BAFTA!!!"2 comentarii:

paulina spunea...

multumesc mult de incurajare scumpi...si tie la fel multa bafta in aceasta sesiune si sunt sigura ca vom trece peste ea cu bine.

viky spunea...

Mulţumesc Paulica!!! Şi ţie la fel multă baftă!