duminică, 9 mai 2010

Summer Internships- un început fără sfârşit!

În perioada 28 aprilie- 7 mai a avut loc promovarea campaniei Summer Internships, care a avut ca scop selectarea a 50 de oameni pentru a-i trimite la un program de stagiere pe aria de dezvolatare în una din ţările: Ucraina, România, Rusia, Polonia, Malaysia şi India.

Campania a fost organizată de cea mai mare organizaţie de tineri din lume -AIESEC, care are ca scop să dezvolte agenţi ai schimbării; şi cum tinerii sunt speranţa fiecăreă societăţi, AIESEC este condus de tineri şi dezvoltă tineri.

Programele de stagiere au existat încă de la formarea AIESEC-ului, însă o campanie masivă de promovare şi recrutare a candidaţilor pentru eXchange, cum este Summer Internships încă nu fusese organizată. La promovarea campaniei au participat activ şi cum multă dăruire membrii AIESEC, atât membrii vechi, cât şi membrii noi care au avut oportunitatea de a trăi clipe stresante, pline de emoţii, clipe de neuitat împreună. Campania le-a ajutat să se cunoască şi să se împrietenească între ei. Programul a fost promovat timp de 11 zile în 8 universităţi din Chişinău. Nu au fost ignoraţi nici cei de la universităţile din Tiraspol care deja ştiau de AIESEC. La program au putut participa studenţii şi proaspeţii absolvenţi ai oricărei instituţii superioare de invatamant din Republica Moldova. Participanţii trebuiau să aibă o vârstă cuprinsă între 18-30 ani.

Tinerii ambiţioşi şi dornici de o schimbare trebuiau să treacă peste mai multe etape de selecţie, care sunt: formular de aplicare, conversaţie în limba engleză, bussines group şi interviul final. Primele 2 etape deja au avut loc, iar după informaţiile obţinute de la membrii responsabili de acest proiect, la program în total au aplicat 140 de persoane în perioada celor 2 săptămâni de promovare. Termenul limită până când doritorii trebuiau să completeze formularele era 7 mai. Aplicanţii vor fi aleşi după anumite criteririi stabilite, cum ar fi: cunoaşterea limbii engleze, dorinţa de participare la un proiect social, sensibilitate culturală, ect.
După trecerea interviului final, urmează încheierea contractului şi introducerea formei şi CV-ului participanţilor pe platforma internă internaţională a AIESEC-ului (www.myaiesec.net) Doar după rezultatele finale ale acestei campanii, organizatorii proiectului vor putea face o concluzie referitor la succesele obţinute la care au muncit din greu. Durata internship-ului este de minim 2 luni.

Summer Internships este oportunitatea pentru tinerii care vor mai mult de la ei şi de la viitorul lor!

Niciun comentariu: