luni, 21 iunie 2010

Comuniştii sunt cei care destabilizează continuu situaţia politică în RM

Ieri, 20 iunie, un grup destul de numeros de tineri naţional-liberali, reprezentând mai multe zone ale României în componenţa Biroului Permanent Central al aripii tinere a PNL – Tineretul Naţional Liberal – au ţinut o şedinta comună cu echipa de conducere naţională a tinerilor naţional-liberali din R epublica Moldova.

Dezvoltarea relaţilor dintre tineretul naţional-liberal de pe ambele maluri de Pruteste la a treia etapă. Prima a fost invitarea de către TNL-România a unui grup de TNL-Republica Mooldova la congresul “Lymec” (Tineretul Liberal European) din acest an de la Sinaia, România, apoi discuţii la Chişinau pentru pregătirea şedinţei comune a Birourilor Permanente Centrale ale organizaţiilor de tineret naţional-liberal din cele doua state româneşti şi actuala şedinţă comună a BPC-urilor ale TNL-urilor româneşti.

La dechiderea şedinţei commune a fost present Mesajul TNL din RM, cu ocazia vizitei conducerii TNL din România. În cadrul aceleiaţi întâlniri liderii TNL din Romania au ţinut un mesaj de salut, cât şi o prezentarea a organizaţiei şi a activităţilor desfăşurate de acesta în ultimii ani.

Temele de pe ordinea de zi dezbătute au fost: 1. Modalităţile de cooperare dintre cele două organizaţii de tineret în campaniile electorale din R.Moldova – alegeri parlamentare anticipate şi prezidenţiale, locale – şi din România – parlamentare şi europarlamentare. 2. Susţinere şi promovare internaţională. 3. Proiectul de Acord dintre TNL-România şi TNL-Republica Moldova, care va fi semnat ân curând de către conducerea celor două organizaţii.

Vizavi de alegerile parlamentare, prezidenţiale şi organizarea referendumului, PNL a declarat: Partidului Naţional Liberal a sprijinit propunerea organizării unui referendum pentru adoptarea unei noi Constituţii a statului, a sprijinit ideea amânării alegerilor anticipate şi a cerut o atitudine clară a Alianţei pentru Integrarea Europeană, în impasul constituţional apărut ca urmare a nevotării Preşedintelui RM.

PNL mai declară că este de acord cu poziţia AIE, declarând: “PNL salută poziţia exprimată de AIE privind referendumul şi alegerile parlamentare anticipate şi condamnă poziţia oscilantă a PCRM, care destabilizează continuu şituatia politică şi se arată preocupat doar de a obţine cât mai multe voturi pe viitor”.

Acest grup de tineri din RM, cosideră că AIE are anumite datorii faţă de socitate: “Datoria AIE este, însa, nu doar să preia controlul asupra sistemului nedemocratic şi corupt din RM, ci sĂ-l reformeze radical, precum şi să ceară instituţiilor abilitate să-i tragă la răspundere pe decidenţii responsabili din fosta guvernare pentru fărădelegile comise şi deturnările grave de fonduri – lucruri aşteptate de societate, dar care intârzie lamentabil”.

În aceiaşi declaraţie PNL, cu privire la acutala politica din RM, se menţionează: “PNL avertizează societatea în legătură cu pericolul propagării şi dezvoltării zisului “proiect Pasat”, fost demnitar moldovean, devenit lider proaspăt al unui mai vechi partid, care este un proiect prorusesc, menit să menţină cel de-al doilea stat românesc, Republica Moldova, pe orbita Kremlinului, prin metoda folosirii consecinţelor obscurantismului sprijinit în societate de alianţa dintre comunişti şi Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei ruse. Dacă, într-adevăr, clerul nostru nu consideră că e un proiect rusesc, trebuie să opteze de urgenţă pentru autocefalia Bisericii statului nostru, ca etapa spre trecerea sub obladuirea Patriarhiei Române”.

La fel PNL declaracă cu încerdere că va participa şi va promova mesajul Unirii cu România în întreg procesul politic – în alegerile parlamentare anticipate, la alegeri prezidenţiale şi locale, sperând că formula participării va fi una optimă pentru aşteptările populaţiei din Republica Moldova.

La cadrul aceleiaşi întâlniri s-a stabilit graficul acţiunilor ce vor fi desfăşurate în viitorul apropiat în strânsă cooperare bilaterală, prima fiind o întâlnire între tinerii oameni de afaceri şi aleşi locali, membri ai PNL din R.Moldova şi România.

Niciun comentariu: