luni, 12 iulie 2010

 România ne susţine, Rusia ne „îngroapă”

În situaţia dificilă în care se află Republica Moldova se evidenţiază şi ies la iveală adevăraţii prieteni ai ţării noastre, sau cum spune proverbul „ prietenul la nevoie se cunoaşte”. Pe când România vine cu ajutor şi compasiune, Rusia preferă să declare că vinul moldovenesc peste noapte şi-a pierdut din calitatea sa. Decizia Rusiei se datorează în mare parte, deciziei preşedintelui RM, cu privire la declararea de 27 iunie-„Zi a ocupaţiei sovietice”.

Atunci ar trebui să ne întrebăm, cine ne sunt duşmani şi cine ne sunt prieteni? România a avut de nenumărate ori posibilitatea de a se supăra pe fosta guvernare comunistă, dar uite că azi suţine Republica Moldova. Oare dacă revin la guvernare comuniştii, Rusia iar ne va fi prieten? Din nou va aprecia vinul moldovensc?
Amintim că, în data de 9 iulie, preşedintele interimar al RM, Mihai Ghimpu a avut o convorbire telefonică cu Preşedintele României Traian Băsescu, la iniţiativa şefului statului român.

În cadrul discuţiei Preşedintele Băsescu a adus compasiuni cetăţenilor în legătură cu inundaţiile, care au afectat unele regiuni ale rm, menţionînd că România este dispusă să acorde toată asistenţa necesară în depăşirea situaţiei de criză.

În cadrul discuţiei, Mihai Ghimpu a menţionat că cea mai dificilă problemă pentru autorităţile moldoveneşti constă în construcţia caselor de locuit pentru cetăţeni rămaşi fără locuinţe, solicitînd în acest context susţinerea părţii române la soluţionarea acestei probleme.

Traian Băsescu a declarat că România este gata să ofere materiale de construcţie, din suma grand-ului nerambursabil de 100 mii de euro, oferit RM, pentru construcţia numărului necesar de locuinţe pentru populaţia sinistrată. Preşedintele român a mai menţionat că materialele respective pot ajunge în RM timp de două săptămâni după primirea solicitării din partea autorităţilor moldoveneşti.

Mihai Ghimpu de asemenea a mulţumit Preşedintelui României pentru susţinerea Republicii Moldova în această situaţie dificilă, precum şi pentru ajutorul material acordat ţării noastre de autorităţile de la Bucureşti.

Niciun comentariu: