luni, 26 iulie 2010

Soarta lui Chirtoacă în propriile mâini


“Partidul Liberal are o problemă serioasă”, a declarat analistul politic, Igor Boţan, în cadrul emisiunii Fabrika, la Publika TV. Care ar fi problema Partidului Liberal? În opinia lui Boţan problema e cu privire la “soarta politică a lui Dorin Chirtoacă”. “Vicepreședintele PL rămâne o figură importantă pentru acest partid, dar după alegerile parlamentare din toamnă el nu-și va mai putea păstra mandatul de parlamentar încă jumătate de an și nici nu mai există certitudinea că va fi ales primar de Chișinău".

Ce ţine de alegerea, ori a funcţiei de parlamentar, ori a funcţiei de primar de Chişinău este una echivocă. Pe deoparte Chirtoacă pe parcursul activării în aceste două funcţii, nu s-a descurcat rău, însă cum se spune în popor “mai bine fă puţin şi bine”. Nu se îndoieşte nimeni de “calitatea” lucrurilor realizate de Dorin Chirtoacă, dar totuşi prezicerile lui Boţan sunt bine venite pentru primar.

A cui e problema de fapt? A lui PL sau doar a lui Chirtoacă? Probabil Boţan îl vede pe Chirtoacă unul din “favoriţii” Partidului Liberal şi “iubitul nepot” al actualului preşedinte interimar, Mihai Ghimpu. De ce trebuie să credem în statistici şi să interpretăm lucrurile? Nu e mai bine să aşteptăm acel moment şi apoi să venim cu declaraţiile potrivite? Analistului politic crede că acest lucru se poate întâmpla "deoarece Dorin Chirtoacă a reușit performanța să facă astfel ca la alegeri în Chișinău să vină cu 10-15% mai mulți alegători comuniști. "Așa arată cifrele și statisticile", a specificat Igor Boțan.

Ce i-ar face pe chişinăuieni să nu fie alături de Chirtoacă? Să nu-şi mai dorescă încă o dată să fie gospodarul chişinăului? Râmâne o enigmă, pentru că până la urmă părerile se divizează în pro şi contra Chirtoacă. Un lucru este cert, cu mult se pot schimba procentele şi statisticile până la alegerile anticipate şi până la alegerea primarului de Chişinău.

Amintim că mandatul primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, expiră în prima jumătate a anului viitor. Astfel, în primăvara anului 2011 urmează să fie organizate alegeri pentru funcția de primar general al capitalei.

Niciun comentariu: