duminică, 1 august 2010

De ce se teme AIE? Suntem colegi, dar fiecare cu drumul său?

„Să nu vedeţi obligatoriu o problemă dacă partidele din Alianţă vor merge cu candidaţi diferiţi la alegerile prezidenţiale. Suntem partide cu opţiuni şi viziuni diferite. Cetăţenii trebuie să aibă posibilitatea să îl aleagă pe cel mai bun candidat”, a declarat Vlad Filat.
Din fericire sau din păcate, dar AIE a decis ca fiecare partid din cele aliate Alianţei vor avea câte un candidat unic, în cazul eventualelor alegeri prezidenţiale din toamnă. Despre decizia luată de AIE, Vlad Filat a anunţat în cadrul unei vizite în raionul Străşeni.

Pe când partidul şi preşedintele PLDM-ului au luat o decizie în acest sens, Mihai Ghimpu declară că PL va lua o decizie doar după referendumul din 5 septembrie
„AIE este o echipă unită, care a luat o decizie comună cândva”, a declarat Diacov, preşedintele de onoare al PDM, care consider greşită decizia AIE de a avea fiecare câte un candidat pentru prezidenţiale. De aceeaşi părere este şi AMN, Vasile Balan a declarat că poziţia formaţiunii pe care o reprezintă este ca AIE să meargă la prezidenţiale cu un singur candidat.

A mai rămas mult, mult până la organizarea prezidenţialelor, desigur dacă rezultatele referendumului vor fi satisfăcătoare. Iar deciziile partidelor membre AIE se schimbă, unii declară de pe acum ce vor face peste 3 luni, alţii au o poziţie dar nu pot face nimic cu ea, iar ceilalţi aşteaptă, aşteaptă rezultatele referendumului. Probabil decizia PL de a lua o decizie în acest sens doar după referendum, este una din cele mai reale, deoarece cum poţi să vrei ceea ce nu poate exista de fapt.

Niciun comentariu: