miercuri, 4 august 2010

„Oleguţ” a dlui Voronin a privatizat, a cumpărat, a acaparat totul în ţară!Chiar dacă a declarat că nu vrea să comenteze decizia Curţii de Justiţiei, fostul şef de stat, Vladimir Voronin, a adus nişte argumente “ideale” în favoarea fostului partid de guvernare-PCRM.

Cu acesată ocazie am solicitat de la comentatorul politic, Vlad Lupan, interpretarea declaraţiilor dlui Voronin. În opinia lui Lupan, Partidul Comuniştilor prin astfel de declaraţii nu face nimic altceva decât divizeaz în continuare societatea şi politica din ţara noastră. Ceea ce ţine de evenimentele din 7 aprilie, comentatorul politic menţionează că cadrele video dovedesc implicarea adevărată a guvernării comuniste, dovadă pe care PCRM încearcă să o ignore. “Afirmaţiile despre lovitura de stat reiterează poziţia politică PCRM vizavi de evenimentele din 5-7 aprilie şi după - o poziţie nebazată pe fapt, dar pe învinuiri, o caracteristică a PCRM - fapt ce demonstrează încă o dată că nu se ţine cont de lege şi investigaţii, cum ar fi Raportul comisiei 7 aprilie, sau cazurile intentte unor poliisti, nici de cadrele video care au fost destul de concludente arătând implicarea adevarată a guvernării PCRM în bătaia inutilă a demonstranţilor şi ulterior cazuri de tortura. PCRM continuă astfel discursul politic bazat pe intoleranţă şi ură, divizand în continuare societatea şi politicul din ţara noastră”.

Situaţia financiară a ţării noastre, nu sunt decât consecinţele unei guvernări comuniste incapabile să creeze locuri de muncă pentru cetăţenii săi incapacitate a PCRM-ului de a stimula business-ul mic şi mijlociu în ţară, precum şi incapacitatea de a utiliza banii câştigaţi de gastarbeiterii noştri pentru ca aceştia să-i reinvestească în ţară, consideră Vlad Lupan. “ În perioada guvernării PCRM s-a înregistrat un exod masiv al populaţiei RM în afara ţării, în calitate de migranţi economici, la lucru peste hotare, ceea ce demonstrează incapacitatea PCRM să creeze noi locuri de muncă. Faptul că bugetul ţării nu a plecat de la veniturile din vama (cca 60-70% buget) denotă o incapacitate a PCRM-ului de a stimula business-ul mic şi mijlociu în ţară, precum şi incapacitatea de a utiliza banii câştigaţi de gastarbeiterii noştri pentru ca aceştia să-i reinvestească în ţară.”

O altă guvenare ar fi depus efor şi ar fi reuşit să înregistreze o creştere economic, dic acest motiv, Lupan declară că orice partid care ar fi venit la putere ar fi inregistrat o creştere economică. Astfel, creşterea salariilor nu poate fi mecanic atribuită PCRM-ului.”

Niciun comentariu: