duminică, 26 septembrie 2010

 Câte păcate duce în spate un politician?

Păcătoşi suntem cu toţi. Fiecare cu păcatele şi greşelile lui, dar nu v-aţi întrebat niciodată câte păcate duce în spate sărmanul politician (sic!)? Ajunge din greu la funcţie, dar cum ajunge? Ştie cineva dintre voi cum poţi să devii un politician în RM sau în oricare ţără? Care sunt sacrificiile unui politician şi ce pierde ca să câştige în schimb o simplă funcţie în stat?

Mulţi dintre ei muncesc din greu mulţi ani la rând ca să-şi cumpere un locuşor printre cei mai auziţi lideri politici. Alţii însă tac şi fac, pe când unii strigă orice, iar lumea le dă atenţie.
Oare ajung la putere cei mai cinstiţi oameni? Cei mai devotaţi? Cei mai sinceri? Dacă ar fi să treacă testul de sinceritate, atunci am rămâne chiar să nu credem în nimeni şi nimic. Oare chiar această putere te schimbă atât de mult? Oare acestă putere te face să uiţi cine ai fost?

Nimeni dintre noi nu ştie cât sunt de adevărate învinuirele pe care şi le aduc reciproc. Nimeni nu ştie dacă acestea sunt nişte înscenări, un simplu teatru politic. Nimeni nu ştie cine cu cine e prieten şi cine cu cine e duşman. După perdea se ascund multe şi de toate. Când vom vedea şi noi repetiţiile de după această perdea firească pentru ei?

Niciun comentariu: