duminică, 12 septembrie 2010

Eşecul democraţiei-vinovăţia lăcomiei!

A trecut o săptămână de la "ziua speranţei" şi tot nu-mi vine a crede că am pierdut şansa de a face o schimbare. Îmi pare rău că în continuare sunt dezamăgită de propriii prieteni, vecini şi cunoscuţi, dezamăgită de al nostru popor. Probabil greutatea ce o poarta de atâţia ani pe spate, l-a făcut să fie atât de uşor de manevrat.

Referendumul din 5 septembrie a dovedit că persoanele cu studii superioare şi bine informate au fost în mare parte, persoanele participante la Referendum. Pe când sărmanii noştri bătrâni au fost ademeniţi pe la colţurile satului de nişte "hâdoşenii" foarte lacome. Lacome de bani, lacome de putere.

Eşecul Alianţei s-a dovedit a fi şi eşecul democraţiei din RM. Cât nu ar declara comunistul că este democrat, tot comunist rămâne, pentru că "pasiunea" omului nu i-o poţi "jumuli" din propriul suflet, din propria raţiune.

De ce vinovăţia lăcomiei?

În tot acest eşec Alianţa poartă vina lăcomiei. Sigur, nu se compară cu lăcomia comuniştilor, însă faptul că au crezut Referendumul Constituţional din start unul de succes fără o promovare corectă şi de amploare pe întregul teritoriu al RM. Chiar mai mult, se observa o doza de rivalitate între membrii Alianţei privind viitorul preşedinte al RM. Speranţa AIE s-a soldat cu "un duş fierbinte şi cu arsuri de gradul 1".

Cum vor înlătura aceste arsuri, cum se va "vindeca" AIE, încă rămâne de văzut. Cert e că Alianţa îşi doreşte la alegerile parlamentare din noiembrie să aibă cel puţin succesul din anul trecut.

Niciun comentariu: