vineri, 17 septembrie 2010

Până la al câtălea “etaj” ajunge seriozitatea politicienilor din RM?


Să urci cu ascensorul până la etajul 9 e mult mai uşor şi repede, decât să urci pe scările “anevoioase” din cartierele Moldovioarei. Şmecheria asta o ştim toţi, doar că nu toţi avem aceeşi destinaţie-etajul 9.

Din elita politică din RM  fac parte majoritatea persoanelor cu “experinţă de viaţă”, dar ajunşi undeva, unii uită de unde au pornit, uită de etajul 1 şi nu mai coboară, pentru că priveleştea de la al 9-lea e mult mai atrăgătoare. Chiar dacă mai plou-n fereastră cu câte o piatră, politicianul se simte comod în fotoliul său scump.

E atât de “minunat” să ajungi la etajul 9, pentru că urcând mai sus, te înveţi să nu mai “auzi” nici glasurile cunoscute, nici cele necunoscute. Glasurile care ţi-au “ridicat” ascensorul la etajul mult dorit.

E atât de uşor să urci în “avionul” cu destinaţia preferată şi să te îngrijoreze doar propria ta viaţă. E atât de uşor să-ţi iubeşti propria Patrie, pe care continui s-o “umileşti”. E atât de uşor să reciţi “poezii” pe care le-ai compus peste noapte. E atât de uşor să-ţi baţi joc de proriul frate, doar pentru că tu cunoşti “priveliştea” de la etajul 9!

Niciun comentariu: