miercuri, 29 septembrie 2010

Peste 5 ani tot Filat va fi vinovat de sărăcia noastră?!

Vlad Filat este liderul politic care recent a obţinut autoritate, putere de decizie şi faimă. Odată cu toate acestea, sărmanul Filat peste un an de muncă primeşte învinuiri. Aproape un an Filat este prim-ministru. A alergat şi în stânga, şi în dreapta. Nu se începea vreun eveniment fără Filat. A cutreierat lumea-ntreagă. A creat prietenii şi cu americanii, şi cu europenii, şi cu asiaticii, crezând de fapt că va fi mai bine, dar n-a fost să fie, s-a răsturnat “găleata”.


Chiar şi colegii din Alianţă au început să se îndoiască de Filat şi de dorinţa lui de a fi peste tot. Nemaivorbind de comunişti. Fostul Prim-ministru al Moldovei, Zinaida Greceanâi, s-a arătat îngrijorată de acţiunile Guvernului, declarând că datoriile externe ale Moldovei au crescut pe parcursul ultimului an cu 36 la sută şi că pentru prima dată în istoria ţării datoria externă a depăşit un miliard de dolari americani.
Pentru a susţine cele declarate mai sus, Greceanâi a specificat: “Noi acumulăm datorii externe cu ritmuri foarte înalt. Aceste datorii externe se consumă, sunt pentru consumul curent“, a explicat fostul Premier, menţionând că “deficitul bugetar care s-a majorat după scandaloasa modificare de luni (27 septembrie – n.r.) a bugetului este tot pentru consum şi dacă se majorează deficitul bugetar şi are surse externe pentru finanţare, asta ne îngroapă şi mai tare în groapa datoriilor externe, care trebuie să le achităm tot noi“, a spus Greceanâi.

Datoriile externe cresc, deci creşte şi riscul ca Filat în anticipate să nu mai obţină victorie?
Amintim că, în data de 27 septembrie, Guvernul a laut o decizie care prevede alocarea mijloacelor financiare pentru mai multe direcţii sociale, majorează deficitul bugetar cu încă 80 mln de lei.
 

Niciun comentariu: