vineri, 8 octombrie 2010

Comunistru-i bun de gură, democratul are măsură?!

Pe când eram la gimnaziu, eram o elevă cu alte preocupări şi mai puţin interesată de politica din ţară, dădeam „crezare oricărui adevăr” destăinuit de politicienii de la guvernare. Acum când privesc în urmă, (chiar dacă nu ar trebui) îmi dau seama de greşeala mea şi a multora ca mine...

În cei câţiva ani, multe s-au schimbat, s-a schimbat politica şi tânărul, care a devenit mai receptiv la ceea ce se întâmplă în ţară. Acum trebuie să recunoaştem că doar tânărul a dovedit o evoluţie în acest sens, dar nu şi cetăţenii din întreaga ţară, iar lipsa de informare, lipsa unei atitudini şi viziuni( uşor influenţată) din păcate, îi face pe aceşti cetăţeni să mai creadă în poveşti cu zmei şi „prinţese salvate”.
De ce comuniştii mai sunt crezuţi?
Mentalitatea unui cetăţean nu poate fi schimbată nici de cum într-un an de guvernare democratică, mai ales pe timp de criză financiară şi politică. Eşecurile din ultima vreme, adăugându-se şi certurile dintre democraţi nu-i fac pe cetăţeni decât să rămână la aceeşi opţiune - comuniştii.

Pe vremea comuniştilor în ţară domnea liniştea şi pacea, azi peste tot sunt contraziceri şi îndoieli, tocmai cam aşa ar crede un cetăţen de pe la Nordul Moldovei. Democraţii spun că comuniştii în cei 8 ani au fost corupţi, iar comuniştii spun că democraţii într-un an de guvernare au agravat situaţia din ţară. Nu învinuiesc pe nimeni, dar de ce oare comuniştii au rămas a fi îndecişi în acest an, când în cei 8 ani de guvernare au dat dovadă de atâta încredere şi activism? Cu siguranţă efectele unei crize nu apar într-o zi, într-o lună, poate chiar nici într-un an, nu putem da vina pe democraţi, chiar dacă buzunarul a fost goluţ şi cu comunişti, şi cu democraţii...
Neparticiparea la referendum de fapt susţinerea PCRM-ului?

Într-un interviu, Igor Dodon se laudă sau încearcă să interpreteze eşecul referendumului în favoarea comuniştilor, declarând că prin rezultatele referendumului din 5 septembrie oamenii au arătat prin neparticipare la vot că susţin poziţia Partidului Comuniştilor. Cum am spus mai sus, pun totul la îndoială... Cetăţenii au susţinut comuniştii s-au nu au înţeles sensul şi mesajul acestui referendum? Aici nu trebuie de uitat şi de greşeala democraţilor, greşeala de a promova nu referendumul, dar alegerile prezidenţiale.
Finish-ul democraţilor?

Eu nu aş vrea să cred că “visul” lui Dodon va deveni realitate, care spune că PCRM trebuie să revină la guvernare, dar urmărind evoluţia relaţiilor dintre democraţi şi comunişti şi chiar dintre democraţi, mă îngrijoreză faptul că cetăţanul va deveni şi mai uşor influenţat, deoarece el va continua să fie indecis.
Personal, ca simplu cetăţean, pe zi de zi ce trece, mă îndoiesc de spusele politicienilor de la noi din ţară. Nu că nu aş avea favoriţi, (nu vreau sa dau nume) dar datorită declaraţiilor şi deciziile pe care le i-au, mă face să-mi schimb atitudinea faţă de ei...şi se pare că îmi rămâne o singură opţiune să nu cred în nimeni şi să mă îndoiesc de toţi!

Niciun comentariu: