miercuri, 6 octombrie 2010

Minus unu...AIE rămâne cu 3 membri?

„Vlad Filat a încălcat Constituția atunci când Guvernul și-a asumat responsabilitatea de a aproba modificări la Legea bugetului” a declarat Preşedintele interimar Mihai Ghimpu în cadrul unui brifing.
Relaţiile din cadrul Alianţei se răcesc, mai ales cu apropierea unei noi date importante, 28 noiembrie. Cel care se pare că inconştient calcă cam strâmb este Filat, care nu se mai sfătuie cu colegii săi din Alianţă. Crede cumva Filat ca are puterea de decizie, atât de mare încât poate să ia decizii importante fără a se consulta cu prietenii săi din Alianţă? S-au transformat cumva aceştia peste noapte în nişte duşmani uşor de suprimat?

Se pare că Filat este unicul care nu a învăţat din eşecul referendumului, pentru că atunci au decis la fel singuri să promoveze avantajele referendumului, au decis de fapt prin propria finanţare să-şi promoveze întâi de toate partidul şi desigur pe binefăcătorul Vlad Filat.
Ceilalţi 3 din Alianţă au o poziţie şi o atitudine. Au început să acţioneze, să-l învinuiască pe Filat, ca şi pe ceilalţi, atunci cand încalcă legislaţia. A pătruns cumva un vierme în mărul Alianţei? Se cam “strică” mărul, iar viermele după ce va “păpa” totul va ieşi la suprafaţă, căutând un nou măr…Se va lăsa Alianţa mâncată de vierme? Sau va găsi otravă şi pentru acest vierme?
Faptul că membrii Alianţei au decis să participe separat la alegeri, faptul că pe parcursul crizei politice s-au tot înveninat cu acuzaţii, fie adevărate, fie neadevarate, demonstrează că turnul ce mai ieri se înălţa, azi poate să se dărâme…Vor reuşi să ţină piept vântului de obstacole, dacă cel puţin cei 3 mambri vor continua să prietenească înaintea alegerilor, cât şi după?

Ce face Filat cu prietenia asta? Politicianul ca şi când s-ar fi acomodat atât de bine cu locuşorul său, că nu-i mai pasă cum a ajuns la acest locuşor, contează să şi-l păstreze. A uitat Filat ca dacă membrii din Alianţa pentru Integrare Europeană nu se împrieteneau, azi Filat nu era Prim-ministru. A uitat Filat că dacă Lupu nu accepta prietenia cu Alianţa, azi nu mai era cine este…Pesemne uitat de renumita zicală populară  “Nemulţumitului i se ia darul”.
Va renunţa Filat la Alianţă sau Alianţa va renunţa la Filat?

Niciun comentariu: