luni, 18 octombrie 2010

Democraţii ne-au sărăcit?! Cine poate să te îmbogăţească, moldoveanule?

Războiul continuă, armele sunt pregătite, vânătorii sunt cu ochii pe pradă, ce mai rămâne? Hai să tragem! Să tragem în cine şi de ce? Poate este una din întrebările unui simplu cetăţean. Pe cine să urăsc? Pe cine să admir? “Parcă niciunul nu mi-a făcut nici un rău. Niciunul nu mi-a pus nimic în buzunar”.

Recent pe site-ul PCRM a fost publicată o ştire preluata de pe site-ul omg.md în care se specifica :”Potrivit datelor raportului Global Wealth 2010, care a fost întocmit de banca elveţiană Credit Suisse, populaţia Moldovei a sărăcit după ce s-a schimbat guvernarea la mijlocul anului 2009. Studiul experţilor băncii elveţiene Credit Suisse menţionează că în anul 2010 Moldova a devenit cea mai săracă ţară din Europa.”
Din câte ştiu şi ţin minte, Moldova e săracă de când e ea, de ce să o facem acum în prag de alegeri cea mai săracă ţară? De ce să dăm vina pe democraţi pentru acestă sărăcie?

Cea mai săracă ţară din Europa nu suntem de ieri sau de un an în urmă, suntem de ani de zile, pentru că un astfel de dificit bugetar nu se creează nici în 2 ani. Dacă ar fi să ne amintim, ce făcea Moldova noastră acum 4 ani în urmă, de exemplu? Să ne întoarcem în trecut şi să numărăm “capetele”de mame care şi-au lăsat fiii şi fiicele în grija bunicilor, taţi care au fugit şi şi-au lăsat familiile în aşteptarea unei vieţi mai bune. Eram noi atunci o ţară bogată? O ţară prosperă? Cum se spune, cucoşul nu sare la vecini, dacă nu-l alungi sau dacă-l hrăneşti bine. Probabil au dreptate unii când spun, nimeni nu ne-a îmbogăţit ţara şi nici pe noi, şi nici nu se ştie când cineva va reuşi să o facă, dar un lucru e cert, nu trebuie să turnăm toate “lăturile” în capul Alianţei, doar pentru eşecul unui referendum şi pentru criza politică din ţară pentru care nu sunt doar ei vinovaţi…

2 comentarii:

Andrei spunea...

Mai bine un nume bun decit o bogatie mare.

viky spunea...

Exact Andrei. Sunt sigura ca esti la curent cu conditiile societati noastre de ati face un nume bun...

În acest materil, de fapt vorbesc despre altceva, nici de cum nu etalez importanta banului si a numelui. Poate despre asta voi vorbi intr-un alt material.

Multumesc!