joi, 16 decembrie 2010

Avem oameni de valoare, dar sunt plecaţi peste hotare...

Moldova e un vulcan ce în fiecare an "erupe" talente.

Nu ştiu cum e în Europa, America sau în cele mai dezvoltate ţări din lume, dar Republica Moldova are multe talente. Fie că ele cântă, dansează, pictează sau scriu- toţi sunt o valoare naţională. Valori care însă nu sunt apreciate şi care evadează tocmai în ţările mari şi dezvoltate, acolo unde sunt şi ascultaţi cu atenţie şi urmăriţi cu interes.

Nu ştiu cum cei mai valorişi oameni din lumea au ajuns să fie valorificaţi, însă în Republica Moldova te costă mult ca să faci ceea ce-ţi place şi să fii apreciat pentru talentul tău, pasiunea cu care faci acel lucru. Îi costă scump pe copii (talentele) care sunt educaţi într-o familie vulnerabilă, care abia îşi întreţine familia, nu să-i mai procure un pian sau nişte pensule şi aquarelă fiicei sau fiuliu...

Avem oameni de valoare, dar sunt plecaţi peste hotare...

Câte nume notorii a născut Republica Moldova şi câte din ele au plecat peste hotarele patriei pentru a se face auziţi...Mulţi din ei au plecat nu doar pentru că nu erau apreciaţi şi valorificaţi, mulţi din ei plecat pentru că şi-au dorit mult mai mult decât le oferă RM. Aici mă refer şi la scriitori şi cântăreţi care s-au făcut renumiţi în ţară, dar care totuţi au decis să plece.

Oameni de valoare, oameni talentaţi, pot fi şi acei mii de studenţi care pleacă peste hotare pentru a-şi face studiile, mai cu seamă în Europa. De ce Europa a devenit mama copiilor micei Moldove? De ce noi toţi continuăm să plecăm de la noi de acasă? De ce noi nu vrem să ne apreciem unii pe alţii? De ce noi indirect, ne izgonim talentele din ţară?

3 comentarii:

thegirlbytheseaside spunea...

Greu de raspuns la asa intrebare
As vrea sa ma intorc, iubesc mult Moldova, dar nu mai pot, si motive sunt multe..
Eu reprezint cazul pozitiv, dar sunt si cei care NU VOR sa se intoarca si carora mai bine sa nu le pomenesti de moldova caci ti-o fac de nimica toata asemeni unui microbist care huiduie echipa sa pentru ca a jucat rau.

Alice Georgiana spunea...

Daca vrei sa faci bani din ceea ce scrii, incearca Blogmoney si inscrie-te!
http://aff.blogmoney.com?aid=2647&acid=223

viky spunea...

Te înţeleg şi ai dreptate. Tu în ce ţară eşti?