luni, 6 decembrie 2010

Bravo Moldova! Ţi-ai ales din nou trădătorii!

 
De Victoria Ungureanu

Chişinău (Moldova.ORG) -- După un an de criză politică, fiind guvernaţi de AIE, nu doar speram că partidele membre AIE vor forma o coaliţie după 28, dar deja eram siguri, vroiam să fim siguri că aceasta va exista. Dar nu a fost să fie, mai ales după ultimul val de informaţii care bântuie atât în presa rusă, cât şi în presa de la Chişinău, după vizita oficialului rus Narîşkin; se speculează că liderii PCRM şi PDM, Vladimir Voronin şi Marian Lupu au semnat înţelegerea de a crea o coaliţie.

Pentru ca să înţelegem cât de trădători au fost PD-iştii, vă voi prezenta cu amănunt, nişte fraze sustrase din broşurile, ziarele PDM-ului distribuite cetăţenilor RM în campania electorală din această toamnă, unde scria: "Partidul (PD) care nu a trădat pe nimeni!". Acum cine sunt trădătorii? De asemenea, un prim fragment care contravine deciziei luate de Lupu este: "Imaginea "comunistă" a Republicii Moldova nu este agreată de ţările Uniunii Europene, nici de vecinii noştri cei mai apropiaţi - România şi Ucraina. Revenirea comuniştilor la putere în Republica Moldova va însemna pentru ţara noastră izolarea internaţională şi o criză profundă a economiei. Criza provocată de pierderea pieţelor de desfacere şi, în primul rând, a pieţei ruse". După astfel de declaraţii, PD-ul şi-a călcat în picoare propriile jurăminţi pentru a acumula cât mai multe mandate în Parlament şi acum s-a aliat celora care ne "strică imaginea"...

O altă declaraţie destul de actuală este: "După ce au alungat oamenii din ţară, comuniştii vor să nimicească şi statul R.Moldova". Ce aţi făcut, democraţilor? Voi cei 3, Lupu, Diacov şi Plahotniuc? Vreţi să contribuţi la nimicirea acestui stat în continuare, încă 4 ani? Vreţi să-i ajutaţi pe comunişti?

Iată că personajul mult prea respectat s-a lăsat cumpărat, pentru binele acestei ţări; după ce s-au tot scuipat unii pe alţii. "Poziţia echilibrată a PDM şi a liderului acestuia, Marian Lupu, este agreată de cancelarii europeni care împărtăşesc valorile democratice drept indispensabile pentru lumea actuală". Ce democraţie? Ce valori, dle Lupu? Vă vor scrie bileţel de adio şi cancelarii europeni, şi alegătorii care v-au susţinut la 28 noiembrie, pentru că aţi promovat nişte idei, pe care acum nu aţi vrut să vă obligaţi şi să le realizaţi.

Citeste materialul integral aici

2 comentarii:

Artur spunea...

Nu te grabi sa faci concluzii. Ideea este ca PD la fel ca si celelalte partide au avut un rol important in crearea aliantei ca de altfel nu exista nici un fel de AIE. Un an intreg Filat a profitat de pozitia acestuia in Alianta iar acum oamenii sar ca arsii pentru ca liderii PD vor sa negocieze o alianta pe principii echitabile. Faptul ca se negociaza cu PCRm nu e nimic grav, totusi AIE mai are de obtinut cumva 2 voturi nu?

viky spunea...

Ai dreptate, ieri Lupu tăcea, astăzi deja spune că nu a semnat nici un document...Cum să-i mai înţelegi. Ei toţi doar declară, doar declară... Nu mai eşti sigur nici de existenţa Alianţei(AIE) şi nici de existenţa coaliţiei(înţelegeri) dintre PD-PCRM...În fiecare zi ceva nou..cum mai spuneam, o adevărată telenovelă politică ;)