duminică, 12 decembrie 2010

Lectură utilă

Un nou record personal. Am citit o carte într-o zi, care a reuşit să mă împresioneze; a reuşit să mă convingă să acţionez astăzi, pentru fericirea viselor împlinite mâine. O aveam de mai multe luni, însă tot amânam, găseam motive să nu o citesc. Acum sunt fericită că mi-am amintit de ea şi că am reuşit să o citesc.

Cartea este Cele cinci elemente esenţiale ale vieţii, semnată de Jim Rohn.

Dacă la început, din primile rânduri citite, mi se părea o carte banală, după ce am citit-o, pot spune cu toată sinceritatea că aceasta m-a făcut nu doar să-mi doresc să-mi schimb viaţa, ci şi să acţionez pentru a reuşi cu succes această schimbare.

Un sfat care m-a convins că este cu adevărat aşa, este faptul că trebuie foarte mult să citim, pentru ca să ne dezvoltăm personalitatea şi eventual să cunoaştem fericirea succesului. Şi mă gândeam, răscoleam prin filele trecutului meu şi al condiţiei mele existenţiale de până acum şi mi-am zis : prezentul şi viitorul meu nu trebuie să fie ca trecutul, trecutul pe care l-am irosit din cauza propriei decizii şi indecizii de a acţiona, dar şi din cauza persoanele de care am fost înconjurată.

Acum am înţeles că majoritatea copiilor din mediul rural sunt cei care doar visează şi nu acţionează. Sunt copii, apoi adolescenţii şi nişte oameni familişti, oameni cu suflete bune; însă majoritatea  rămân cu gândul că nu a fost să fie....O spun pentru că şi eu am copilărit în mediul rural şi continuu să locuiesc în acest mediu, unde pentru fiecare este importantă existenţa cel puţin cea fizică şi materială, dar nicidecum cea spirituală.

Şi asta nu e doar din cauza educaţie din familie, ci şi a celei de la şcoală, liceu. Din propria experienţă, în anii de gimnaziu, liceu, nu am prea citit cărţi şi îmi pare rău; dar mă bucur că în cei 2 ani de facultate am reuşit, cât de cât, să citesc mai mult şi să reuşesc să-mi recapăt încetul cu încetul, încredere în forţele proprii, încrederea în realizarea scopurilor pe care mi le-am propus. Le mulţumesc profilor de la facultate care mi-au turnat cu dragoste apă de izvor la rădăcinile viselor mele. 

Recomand această carte celor care au vise, scopuri şi cred că acestea sunt irealizabile. Recomand celor care sunt într-o perioadă dificilă; sunt trişti din cauza unui eşec; sunt dezamăgiţi şi certaţi poate cu o persoană care cumva i-a influenţat viaţa de până acum.

Gata! Eu am pornit la drum.

Un comentariu:

TATIANA spunea...

E o carte foarte buna, mi-a captat atentia si intr-o zi pina ce n-am finisat-o nu m-am lasat,am avut ce invata si in acelasi timp tind sa corectez ceea ce nu faceam bine, v-o recomand!