vineri, 7 ianuarie 2011

Livezile adevărului şi vântul minciunii


Frunzele realităţii cad, fiind duse de vântul minciunii. Călătoresc pe ţărîmuri populate de fiinţe pline de vise. Frunzele, care mai mici, care mai mari luptă cu vântul. Vântul când mai vioi, când mai lenos bântuie pe străzile goale ale unei lumi pierdute. Adesea se pierd aceste frunze, lâsându-şi mama adevărului în ţările în care doar soarele le încălzeşte şi ploile le răcoreşte.


Călătoria frunzelor, chiar dacă este una forţată, este uneori utilă. Este lupta care îi îmbărbătează pe cei cu inimi mari şi-i calcă în picioare pe cei cu suflete împietrite din motive neştiute. De parcă ar fi un cântec cu o melodie frumoasă, dar cu nişte cuvinte oribile. Creaţie dezgustătoare a minciunii care orbeşte adesea calea frunzelor adevărate. A celor frunze mîngîiate de soare şi spălate de ploile însoţite de un curcubeu desenat de naivitatea oamenilor.
Multe livezi are această lume. Livezi cu adevăruri care sunt tăiate de la rădăcini. Frunze a căror sunt bătute de vânt, iar roadele sunt vândute avarului, celui care le depozitează, le ascunde de soare şi de ploaie; nu le permite să crească sau să fie gustate şi văzute de lumea cealaltă.

O lume plină de bunătăţuri în spatele căreia duce o mulţime de creaţii mincinoase şi avare. Asta e lumea în care trăieşte avarul!


Acest materiale este un joc de cuvinte cu un mesaj ascuns.
Sursa poza:dobrovatmihaifotom.blogspot.com

Niciun comentariu: