marți, 25 ianuarie 2011

Unde, unde te grăbeşti Moldovioară?

"Graba e neprevăzătoare şi oarbă"

Evenimentele politice din ultima perioadă, ne demonstrează încă o dată că democraţia nu va prieteni niciodată cu comunismul. Şi poate chiar e bine, de ce ar trebui? Odată ce unul din aceştia se stinge (comunismul)...şi democraţia le dă din mână frumos. Îşi face bani comunismul pentru corabia care-l duce în locul întitulat "nicăieri", care e populat de "nimeni".

Am sperat cu toţii să-i avem pe democraţi la guvernare. Acum când îi avem, nici aşa nu suntem fericiţi. Se pare că fericirea politică este un cuvânt străin pentru politicieni şi cetăţeni. Se spulberă speranţele privind alegerea şefului statului. Sunt şanse minime, dacă nu şi nule, ca PCRM să-şi permită "luxul" de a-l alege pe Lupu ca preşedinte. După o astfel de "trădare", ce câine mai este dispus să păzească casa străpânului pe care acum îl crede duşman?

"Nu cânta triumful înainte de victorie"

De acestă dată nu se grăbesc democraţii, nu se grăbesc cetăţenii, se grăbesc comuniştii. Dar nici ei nu ma ştiu unde se grăbesc. Cu siguranţă mai speră la alegeri victorioase, mai speră la voturile naivilor alimentaţi cu dulceţuri cu termen expirat. Comunismul îşi pierde din teren şi va pierde şi mai mult după anticipate, căci spre asta mergem. Mă întreb pe cine va alege atunci poporul? Pe îngâmfaţii sau pe secretoşii de la actuala guvernare? Totuşi mai bine secretoşi cu măsură, decât îngâmfaţi fără limite.

Unde, unde te grăbeşti Moldovioară? Spre alte anticipate?

 Anticipatele vor fi din nou o investiţie masivă din care din nou, nu se ştie dacă Moldova va câştiga tocmai ceea ce-şi doreşte. O guvernare democrată şi într-un sfârşit un preşedinte, care  după atâtea anticipate nu este ales. De fiecare dată a fost propusă candidatura lui Lupu la funcţia de Preşedinte al RM. Poate aici e buba?

În politica moldovenească totul e neprevăzut. De parcă în public se scuipă unii pe alţii, iar pe la spate se sărută amical pentru că până la urmă îşi trăiesc zilele acum sub acelaşi acoperiş. Ce ne rezervă viitorul politic, nu ştim nici noi, şi posibil nici cei de care suntem guvernaţi. Dar pe tabloul politic 2011 se accentuează noi căi ce n-au şanse să se încruţuşeze cu stabilitatea politică de care ne vorbesc politicienii. Şi mereu ne întrebăm, unde, unde te grăbeşti Moldovioară?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Beautiful underwear place to
purchase CK at marvellous price.
Please visit http://www.chilotick.com. Displace all over the world !