joi, 24 februarie 2011

Avere pentru moarte

Pe zi ce trece mă uimeşte atitudinea copiilor faţă de părinţi. Acum nu vorbesc despre nişte copii de 8-10 ani, nu vorbesc despre nişte adolescenţi, nu vorbesc despre noua generaţie, ci despre nişte copii maturi. E rău sau bine, moldoveanul, cum n-ar fi el, sărac sau bogat, când atinge vârsta de 60 de ani, se gândeşte la moarte. Nu pentru că şi-ar dori să moară, ci pentru că când va fi, îşi doreşte să fie înmormântat frumos....poate mai ceva ca la o nuntă. Am observat că asta e unica preocupare a buneilor, cum voi fi înmormântat? Am nevoie de toate cele necesare, pentru ca copiilor, nepoţilor să nu le fie atât de costisitor să mă înmormânteze.

Culmea este că unii copii ( nu generalizez) acceptă această mentalitate, această preocupare a părinţilor. Unii spun : " Adună bani căci noi aveam copii de învăţat şi de măritat". Ce poate fi mai trist pentru o mamă decât faptul că copii săi, îi declară că ar trebui să "strângă bănişorii" ...Nu o mai bucură pe această mama (părinte) nici florile, nici cuvintele dăruite cu orice ocazie....


Avere pentru moarte asta era şi mai este procuparea bătrânilor noştri...Dar ce va fi mâine? Mâine preocuparea lor va fi să mai aibă pe masă un colţ de pâine...Niciun comentariu: