joi, 10 martie 2011

Politica moldovenească - bomba care explodează zilnic

LIBERA -- Politica şi politicienii moldoveni sunt nişte bombe care explodează zilnic. Oricare ar fi declaraţiile democraţilor (celor 3 partide: PLDM, PL, PD), comuniştii nu ezită să vină cu critici şi interpretări înţepătoare. Oricare ar fi declaraţiile unuia dintre cei trei, mereu se găseşte un cineva care nu acceptă spusele şi intenţiile acestuia. Am impresia că în Republica Moldova există un război interior, chiar dacă fără arme, fără victime şi pierderi considerabile, atât materiale, cât şi omeneşti.


Dacă până acum, liderii politici, vorbesc de cei democraţi, încercau să se afişeze în faţa electoratului ca nişte "idealuri" demne de preţuit (şi votat). Datorită neînţelegerile de până acum, politicienii şi-au afişat adevăratele opinii şi atitudini care au existat sau şi le-au construi pe parcursul discuţiilor. Cert este că lucrurile nu stau aşa  de bine, după cum ne-am dorit, susţinându-i pe cei trei. Lupta dintre democraţi şi comunişti mi s-a părut întotdeauna una firească, dar când au început valurile neînţelegerilor dintre Lupu, Filat şi Ghimpu, mi-am zis că  nu ştiu dacă Republica Moldova va avea vreodată o guvernare care va avea capacitatea de a colabora. Straniu este că oficialii europeani declară că Republica Moldova este pe drumul cel bun şi asta probabil pentru că nu citesc presa moldovenească sau pentru că spunând "e pe drumul cel bun", ne îndeamnă să alegem drumul bun... Cred că de acest sfat ar trebui să se ghideze politicienii noştri, pentru că ei sunt cei care ne aleg drumul şi direcţia.


Problema e că noi mereu încercăm să ne afişăm în faţa străinilor ca "oameni buni", dar de fapt între noi continuăm să fim duşmani...


De exemplu, vizita vice-președintelui american, Joseph Biden care va sosi mâine la Chişinău,  i-a pus la muncă pe toţi, pentru că totul trebuie să fie aproape ideal; pentru că trebuie să reuşim să-l impresionăm; pentru ca să-l facem pe oficialul american să ne laude, pentru că ...pentru ca Biden să ne mai spună o dată că avem o guvernare  care prin activitatea sa de până acum, o "direcţionează" pe acestă mică Moldovioară pe calea dezvoltărilor, ascensiunilor, succeselor, pe calea unui viitor mai bun pentru RM.


Dragii noştri, falsitatea dv şi laudele oficialilor atât americani, cât şi europeni, nu vor ridica Moldova din groapa întunecoasă în care continuaţi să ţineţi acest popor....

3 comentarii:

suflet bestial spunea...

Adevarat spui, Victoria. Asa educatie au politicienii nostri, de a unge ochii nu doar omologilor din strainatate, ci si cetatenilor de rand. La putere e falsitatea, si nu va decadea inca multe secole!

viky spunea...

Merci Catalina. Cred că totuşi mulţi se lasă amăgiţi de aceste măşti...

Aurica spunea...

Din când în când, mai deschide DEX-ul. Vezi cum se scrie "explodează".
Ai şi texte scrise corect pe blog. Felicitări pentru ele!