luni, 30 mai 2011

POLITIC // Lăcomia electorală sau şi fraţii sunt duşmani

Ultima săptămână de agitaţie electorală. Ultimile zile de speranţe şi promisiuni. Ultimele concerte şi declaraţii, acuzaţii, ultimele sondaje. Ultimele critici, ultimele propuneri, ultimele interpretări, ultimele sfaturi...

Recent, credeam că lupta pentru Primăria Chişinăului este cea mai crâncenă. De fapt, luptă pentru scaunul primăriilor locale este la fel de agresivă. Nu se luptă concurenţii, ci se luptă partidele. Un lucru regretabil este însă că se luptă  membrii partidelor democratice (membre AIE), bălocindu-se cu declaraţii sărate.

Lăcomia electorală


În una din localităţile din apropierea Chişinăului, lupta pentru Primărie este dintre două partide democratice, PLDM şi PL. În timp ce pentru Chişinău, între PL şi PCRM. Asta pentru că PLDM a cedat scaunul Capitalei, dar nu şi scaunele Primăriilor din întreaga ţară. Este un partid, se ştie foarte bine,  asigurat financiar. Astfel, organizarea concertelor şi a altor acţiuni de manipulare/convingere a alegătorilor fac parte din proiectele de obţinere a simpatiei din partea electoratului.

Nici o acţiune şi nici un concert a unui partid nu va reuşi să-l convingă pe alegător să-l voteze, atâta timp cât acesta este informat şi are o viziune. Indecişii, pentru ei sunt concertele, pastele făinoase şi cadourile din campania electorală.

Apreciez modestia de azi şi mâine


Partidul Liberal este unul dintre cele mai modeste partide de pe scena politică din Republica Moldova. Asta pentru că ei nu bat la uşa alegătorului cu cadouri, nu organizează evenimente costisitoare. Din cele observate până acum, cred că e unul dintre partidele cele mai sincere cu electoratul său. Apreciez modestia şi sinceritatea, bunătatea oamenilor, a personajelor politice, a partidelor, nu doar în campaniile electorale, dar şi după, prin eforturi, dovedind că manifestă interes faţă de cei datorită cărora sunt deputaţi, primari, miniştri şi preşedinţi.

Şi fraţii sunt duşmani


Când cele trei partide democratice (PLDM, PL şi PD) au semnat Acordul AIE, speram că interesele partidelor vor fi contopite. Astfel, interesul major fiind poporul, cel care aşteaptă din partea celor aleşi nişte acţiuni bine gândite, acţiuni şi fapte realizate, nu doar vociferate prin canalele media.

Campania electorală pentru Primăriile din ţară ne demonstrează încă o dată că cei trei fraţi de mult nu mai sunt fraţi sau sunt fraţi care se duşmănesc. Bineînţeles, toţi trei au de pierdut prin lăcomia de putere şi influenţă.
Culmea prostiei politice este că politică nu-i desparte doar pe politicieni, ci şi pe fraţii adevăraţi. Cunosc un caz real în care doi fraţi susţin candidaţi şi partide diferite, făcând propagandă politică pentru aceştia.  Fraţii şi-au pus ochelarii care mâine vor fi zdrobiţi de adevărurile care dor...Un comentariu:

Anonim spunea...

[url=http://thomassaboc.co.uk/]thomas sabo[/url] doufx [url=http://mmuggbootssale.co.uk/]cheap ugg boots[/url] hyzyi [url=http://abercrombiex.co.uk/]http://abercrombiex.co.uk/[/url] znkdf [url=http://thomassaboc.co.uk/]http://thomassaboc.co.uk/[/url] yirqs