miercuri, 1 iunie 2011

Tu eşti fabrica propriilor vise!

"Vreau să-mi continui studiile, să fiu studentă la  facultate, să fac masterul, doctoratul şi să devin un om realizat"


Risc să declar că asta o spune fiecare al treilea din noi. Credem că facultatea este drumul care ne duce spre realizarea noastră ca personalităţi. De fapt, noi suntem cei care ne fabricăm visele, le schiţăm în conştientul şi inconştientul nostru, apoi le vociferăm, apoi stabilim un plan de acţiune, apoi.....majoritatea din noi fabricăm alte vise, cedând, visăm, cedând, visăm, cedând....aşa dansăm!


Chiar astăzi am dat de un top a celor mai bogaţi oameni din lume care au abandonat facultatea, unii din ei chiar şi liceul. Bogaţi, realizaţi, renumiţi, apreciaţi  i-au făcut visul lor spre care au tins şi nu teoria de la facultate, care credem noi că ne poate face oameni de succes.


Astfel, mi-am amintit de fenomenul specific nouă moldovenilor, de a studia neapărat la facultate.  Devenim absolvenţi a unei facultăţi, pentru ca să fim "ca toţi". Nu contează ce învăţăm şi la ce facultate, contează că devenim student a unei instituţii de invăţămând superior şi că părinţii se mândresc cu noi. Mă întreb, la ce bun să fim ca toţi, dacă odată ce obţinem diploma evadăm din ţărişoara noatră, ori de cele mai deseori abia atunci ne dăm seamă că am pierdut timpul în zadar, că n-am ales facultatea corect şi multe alte motive.


Cred că nouă moldovenilor ne lipseşte curajul de a pune în practică ideile, curajul de a face ceva nou, curajul de a risca, curajul de a fi unici, curajul de a lua singuri deciziile, curajul de a ne realiza visele....


Vă prezint topul celor mai bogaţi oameni fără facultate preluat de pe studentie.ro:


1. Michael Dell
Michael Dell, fondatorul si directorul companiei Dell, s-a lasat de facultate la varsta de 19 ani. A inceput prima afacere in domeniul IT in timpul facultatii, in camera de camin, dupa care, cu ajutorul veniturilor obtinute de pe urma acesteia, dar si a familiei, a extins-o. In 2008, Michael Dell se afla pe locul 11 in topul Forbes al celor mai bogati americani.
 


2. Henry Ford
Chiar daca nu a terminat nici macar liceul, Henry Ford a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii producatoare de automobile din lume, Ford Motor Company.

In plus, firma sa este prima care a folosit o linie de asamblare, revolutionand felul in care erau produse masinile. Aceasta gaselnita i-a permis lui Henry Ford si companiei sale sa vanda masini la preturi mai mici, insa profiturile firmei au crescut constant, datorita vanzarilor tot mai mari.

3. Bill Gates
Bill Gates, care a fost desemnat de mai bine de 25 de ori drept cel mai bogat om din lume de catre publicatia Forbes, a abandonat studiile universitare pentru a intra intr-o afacere cu un coleg de clasa de la Harvard, Paul Allen.

In urma acestui parteneriat, a luat nastere Microsoft. In 2007, Bill Gates a primit o diploma de doctorat onorifica din partea Universitatii Harvard.
 4.Steven Spielberg
Steven Spielberg, regizorul unor blockbustere ca „Jurassic Park”, nu a reusit sa intre la o scoala de film si a renuntat la studiile sale in cadrul Universitatii de Stat din California.

Este cofondatorul DreamWorks, unul dintre cele mai mari studiouri de film din SUA. In 1994, a primit o diploma onorifica din partea universitatii pe care a abandonat-o. In 2009, averea sa era estimata la circa 3 miliarde dolari.

5.Mark Zuckerberg
Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg nu si-a terminat nici el studiile universitare, insa este unul dintre cei mai bogati tineri din SUA si din lume! In 2008, compania Microsoft a platit 240 milioane dolari pentru a achizitiona 1,6% din actiunile Facebook. In 2010, Zuckerberg s-a clasat pe locul 212 in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume, cu o avere de circa 4 miliarde dolari.

6. Walt Disney
Nici creatorul unora dintre cele mai frumoase desene ale copilariei noastre nu a urmat o facultate. Ba mai mult, acesta a fost nevoit sa renunte si la studiile liceale, la varsta de 16 ani. In prezent, veniturile realizate de compania Walt Disney depasesc suma de 30 de miliarde dolari pe an!


7. Steve Jobs
Dupa numai un semestru la facultate, Steve Jobs a renuntat la studii pentru a lucra la Atari si, ulterior, a fonda compania Apple Computers. Intre timp, Apple a renuntat la „Computers” si a lansat pe piata produse de succes, ca iPod, iTunes, iPhone sau iPad. Steve Jobs a fost directorul si cofondatorul companiei Pixar, inainte ca aceasta sa fuzioneze cu Walt Disney.
 
8. James Cameron
Un alt regizor de succes care nu si-a terminat facultatea este James Cameron. Regizorul blockbusterele „Titanic” si Avatar” s-a nascut in Canada si, ulterior, s-a mutat in California unde studiat psihologia in cadrul Universitatii Fullerton. A renuntat la studii, s-a insurat cu o chelnerita si s-a angajat ca sofer de camioane. Viata sa s-a schimbat, insa, dupa ce a vazut „Star Wars”.

9. Lady Gaga
Stefani Joanne Angelina Germanotta, cunoscuta sub numele de scena Lady Gaga, a urmat cursurile celei mai vechi scoli de fete din Manhattan, pe care a parasit-o dupa numai un an pentru a-si urma visul de a deveni cantareata. In prezent, este una dintre cele mai controversate, dar si de succes, artiste din lumea intreaga.

10. Tiger Woods
Nu in ultimul rand, trebuie mentionat jucatorul de golf Tiger Woods care a urmat studii economice in cadrul Universitatii Stanford timp de 2 ani, ulterior luand hotararea de a deveni jucator profesionist. In prezent, castigurile sale depasesc 100 de milioane dolari pe an.
 Tu eşti fabrica propriilor vise!

Niciun comentariu: