miercuri, 21 septembrie 2011

Paralizie politică

Cuvântul, asta e tot ce ne-a mai rămas. Strigăm, deja conștienți că nu mai suntem auziți. În fața unei elite, izolate de societate, problemele Republicii Moldova vor naște  la nesfârșit alte probleme.

Avem o guvernare democrată  și pe comuniști în opoziție și e tocmai așa cum ne-am dorit și avem o comunicare/susținere din partea Uniunii Europene, etc. De facto, avem totul și n-avem nimic.

Paralizie politică

După o perioadă îndelungată de așteptări, mă refer la depășirea crizei politice și alegerea într-un sfârșit a șefului statului, am constat că Republica Moldova se află într-o stare de paralizie politică.

Dex-ul explică cuvântul paralizie în felul următor:  Pierdere totală sau parțială a mobilității și a sensibilității corpului, cauzată de obicei de leziuni pe creier sau în măduva spinării”.

Nu credeți că această definiție este valabilă și în cazul politicii și în general a situației
Republicii Moldova?

Dacă ar fi să adaptăm această definiție la ceea ce se întâmplă în prezent în Republica Moldova, atunci aceasta ar fi: ”Politicienii, (deci și politica) și-au pierdut parțial mobilitatea/capacitatea și sensibilitatea/verticalitatea, cauzată deobicei de disensiunile dintre politicieni sau dintre politicieni și cetățeni”.

Depășirea sau tratarea acestei boli, nu știu dacă este de competența cetățenilor și dacă există dorința maximă a politicienilor, atât de stânga, cât și de dreapta.

Generalizând, într-o perioadă continuă de paralizie, se află nu doar politica, ci și economia, învățământul și alte domenii la fel de importante, care nu permit decolarea Republicii Moldova pe aeroportul European.

3 comentarii:

Napocel spunea...

Ai găsit bine cuvântul. Asistăm la o paralizie politică. Trebuie analizată bine cauza în caz contrar timpul trece iar parilizia riscă să rămână cronică. Acum e temporară încă din fericire să pot zice așa. Totuși sper într-un tratament bun și voință din partea pacientului. Ca-ntodeauna ai fost inspirată. Bun articol Bictoria, felicitări.

Napocel spunea...

Scuze, am tastat rapid si am gresit la prenumele tau. Sunt la servici pe o alta tastatura cu care nu-s onisnuit. Corecteaza te rog

viky spunea...

Mulţumesc Napocel!