joi, 13 octombrie 2011

Libertate virtualăMediul online din  Moldova devine din ce în ce mai larg. E ca o ţară virtuală a cărui procent demografic în doar câţiva ani,  a crescut considerabil.
Tot mai mulţi politicieni, analişti politici şi tineri, administrează  un blog pe care şi-l promovează pe site-urile de socializare. Prefer să mă refer  la blogurile unde autorul îşi exprimă LIBER opinia pe diverse teme, probleme existente în Moldova, dar şi peste hotarele ei.

Pentru unii, aceste bloguri devin una dintre sursele de informare. Astfel, autorul poate influența conştient sau inconştient cititorul, afişându-şi în public ( în mediul online) orientaţia sa politică, opinii şi propuneri care pot fi susţinute sau care reuşesc să-l facă pe "consumatorul virtual" să accepte cele scrise de blogger. Mai nou, mass media este cea care preia multe dintre materialele publicate de bloggeri. Iar această colaborare  mass media- blogosfera, jurnalist-blogger, se pare că are viitor.

Libertatea virtuală este binevenită! Doar dacă cititorii (cetăţenii) nu se lasă influenţaţi de informaţiile/opiniile liber exprimate în mediul online. Probabil, pentru o opinie greu influenţabilă, solicitantul nu trebuie să aibă niciodată o sursă principală sau favorită de informare (nici din mass media, nici din blogosferă). Susţin ideea că trebuie să ne informăm din mai multe surse, iar libertatea şi lărgirea mediului online, este  oportunitatea de ne împărtăşi ideile vis-a-vis de orice problemă sau situaţie reală cu care ne-am confruntat.

3 comentarii:

Napocel spunea...

Da și e foarte bine, media calsică va fi nevoită să se cizeleze, să-și schimbe structura de acum-ncolo dacă luăm în considerare că vor apărea videoblogurile, cu reportaje diverse, interviuri etc.

Dan Lupu spunea...

Blogurile vor ramane pentru opinii, mass-media pentru informatii. Cele mai apreciate vor fi intotdeauna blogurile care se bazeaza pe mass-media, cartile din biblioteca si judecata proprie :-)
Asa ca lumea sa blogareasca din ce in ce mai mult

viky spunea...

Într-adevăr, la asta mă refeream și eu când am spus ”colaborare mass media- blogosfera, jurnalist-blogger, se pare că are viitor”.
Mulțumesc!