sâmbătă, 24 decembrie 2011

"Alchimistul" de Paulo CoelhoCredeam în semne, dar nu întotdeauna le dădeam importanţă. "Alchimistul" prin istoria descrisă, m-a convins că fiecare din noi trebuie să lupte pentru Legenda Personală şi să decodifice semnele care te duc spre realizarea visului şi-a destinului scris de o singură Mână.

Autorul susţine ideea că fiecare din noi e predestinat să fie un cineva pe pământ şi reuşeşte dacă ştie să-şi asculte inima şi să accepte semnele (pozitive sau negative) ca o binecuvântare care te duc spre cunoaşterea Legendei Personale. Cel mai important e să ştii ce vrei, pentru că atunci când te concentrezi spre un vis, atunci şansele de a deveni realitate sunt maxime şi călătoria spre vis e mult mai interesantă....

"Acceptăm un adevăr numai după ce l-am negat din tot sufletul, că nu trebuie să fugim de propriul nostru destin şi că mâna lui Dumnezeu este infinit de generoasă, în pofida severităţii ei"
"Dumnezeu a scris in lume drumul pe care fiecare om trebuie să meargă. Trebuie numai să citeşti ce a scris El pentru tine"
"Tocmai posibilitatea să-ţi implineşti un vis face viaţa interesantă"
"Nu uita de limbajul semnelor. Şi mai cu seamă, nu uita să mergi pină la capătul Legendei 
tale Personale"
"Trebuie să profităm cind norocul e de partea noastră, şi să facem totul ca să-l ajutăm tot aşa cum ne ajută şi el pe noi. Asta se numeşte inceput de Bun Augur. Sau "norocul incepătorului"
"Incearcă să ştii totdeauna ce vrei"
"Orice binecuvântare care nu e acceptată se schimbă în blestem"
"Deciziile erau abia începutul unui lucru. Când cineva lua o decizie, de fapt se cufunda într-un torent puternic ce-l ducea în locuri pe care nici nu le visase în momentul luării hotărârii"
"Cu cit ajungi mai aproape de vis, cu atit Legenda Personală se transformă intr-o adevărată raţiune de a trăi"
"Nimeni nu se sperie de necunoscut, pentru că oricine poate să dobândească orice vrea şi îi 
face trebuinţă. Ne temem doar să nu pierdem ce avem, fie vieţile, fie plantaţiile noastre. Dar ne trece frica atunci când înţelegem că istoria noastră şi istoria lumii au fost scrise de 
aceeaşi Mină"
"Sufletul Lumii. Când doreşti ceva din toată inima, te afli mai aproape de Sufletul Lumii. Este totdeauna o forţă pozitivă"
"Dacă vei putea rămâne mereu în prezent, vei fi un om fericit"
"Cind iubeşti, lucrurile capătă un sens şi mai adânc"
Niciun comentariu: