marți, 6 decembrie 2011

START: 1-2-3-...-3-2-1: FINISH


Sfârşit de toamnă. Început de iarnă. Viaţa e un început. Viaţa e un sfârşit. Cărările sufletului au şi ele începuturi, au şi ele sfârşituri, au şi ele anotimpuri. Şi ninge-n suflet cu vise, când afară e arşiţa ce usucă gurile-nsetate. Ninge, atunci când ne este sete şi plouă, atunci când vrem să ningă.

 Cad frunzele şi se lasă măturate de vânt şi timp.  Ele nu ştiu ce e timpul. Ele nu ştiu nimic, dar ele renasc şi mor de fiecare dată la fel de frumos, la fel de altfel, la fel de deosebit. Noi rămânem la fel de indiferenţi.
Florile-nfloresc. Sufletele-nfloresc. Oamenii-nfloresc…Doar dacă deschizi geamul şi priveşti în jur şi revii. Te priveşti pe tine şi descoperi că poţi fi la fel de înfloritor ca şi copacii primăvara, ca şi florile-n toate anotimpurile anului. Poţi înflori şi fără lumină, fără apă, fară mângâierea razelor. Dar nu vei înflori niciodată, dacă nu vei privi sincer în oglinda sufletului tău. 


Nu-ţi zugrăvi pereţii sufletului cu uscăciunea din jur. Pentru că ceea ce ai în jurul tău e totul, iar tu nu vei putea fi niciodată totul. Tu eşti tu.

Izvoarele lumii nu seacă. Pădurile lumii nu se usucă. Omenirea acestu-i univers nu moare. Iar cele mai periculoase locuri din lume sunt pline de farmec, pline de firesc, pline de adevăr, pline …pentru că omului îi este frică să distrugă pericolele naturii. Să lupţi cu natura înseamnă să lupţi împotriva propriei persoane.

IUBIRE. IUBIRE. IUBIRE… are-această omenire. Din iubire se naşte. Pentru iubire se sacrifică. Şi natura iubeşte. Fără iubire am fi şi mai răutăcioşi decât suntem. Pentru că acolo unde nu este iubirea, este ura. De aceea fiecare din noi,  este confecţionat din iubire pentru ca să iubească şi să contribuie la continuitatea tuturor tipurilor de iubire. Unii din noi azi iubesc viaţa, mâine pe lângă viaţă îi mai iubesc şi pe cei care din iubire ne-au făcut moştenitorii iubirii. 


Iubeşti viaţa, îţi iubeşti părinţii, îţi iubeşti aproapele şi-ajungi să iubeşti şi natura-casa iubirii. Începi să te regăseşti, să te descoperi şi să te laşi descoperit. Pictezi infinitul care ai vrea să-l ai din iubirea de sine. 
1-2-3-...-3-2-1Autor pictură: 
Elena Bissinger

2 comentarii:

Dan spunea...

„Viaţa e un început. Viaţa e un sfârşit”
Viata este fara inceput si fara sfarsit. Pe aceasta planeta sintem doar in trecere, vreo cateva secunde din viata Universului :-)

viky spunea...

Dan, vorbeam de viaţa omenească... toţi suntem în trecere.