joi, 3 mai 2012

Zâmbete la Grinăuţi


Raze de soare, ochi plini de fericire şi multe zâmbete sincere la Şcoala Auxiliară-Internat Grinăuţi Moldova, Ocniţa. De toate acestea au avut parte, luni, 30 aprilie 2012, copiii de la Internat.
 Câţiva tineri voluntari ai grupului ELA non-profit au părăsit capitala pentru aceeaşi plăcere sinceră, de a fi din nou o zi împreună cu cei mai trişti ca noi. Cu gânduri bune şi înarmaţi cu zâmbete au inundat orfanii de la internat.

De la intrarea studenţilor  pe poarta şcolii, micuţii au alergat spre ei. Fericiţi, bucuroşi şi cu ochii în lacrimi i-au îmbrăţişat şi le-au povestit cât de nerăbdători îi aşteptau.
 Plini de entuziasm şi energie, apoi s-au încins cu toţii în jocuri. De la volei, la dansul pinguinilor, atmosfera de distracţie era în toi. Râsete şi zâmbete zburau de la om la om, ca efectul bulgărului de zăpadă.

În timp ce unii copii se învăluiau în ritmul copilăriei prezente, alţii zburau cu gândul la realitatea zilei.
Petrică, povestea de grija mamei pentru viitorul lui şi a frăţiorului Eugen. Neavând posibilitatea de a-i întreţine, mămica ia adus la şcoală pentru a avea parte de strictul necesar, hrană, baie, lecţii şi copilărie normală.

Loredana, un alt copil minunat, aştepta sosirea verii, pentru a-şi revedea din nou mama plecată peste hotare. Păpuşa şi dulciurile promise îi fac aşteptarea mult mai nerăbdătoare.
Fără griji şi mereu cu multă căldură au fost soarele şi biserica din ograda şcolii. Razele solare încălzea chipurile acum fardate de zâmbete ale copiilor, iar biserica emana lumină în sufletele lor. Studenţii au reuşit să transmită şi ei căldură copiilor, căldură umană, de ceea ce are nevoie fiecare din noi. Prin îmbrăţişări şi mângâieri grijulii, le-au pictat pe feţe doar zâmbete.

A primit în dar zâmbete şi grădina şcolii, care a fost reînoită cu arbuşti şi copăcei, sădiţi de tineri împreună cu copiii şi directorul Şcolii, Veaceslav Demciuc. Nuanţa de verde a conturat şi mai mult spiritul de sărbătoare de pe teritoriul orfelinatului.

Sărbătoare a fost şi pentru păpădiile din livadă. Adunate de copii, au fost împletite în hore ca bijuterii pentru voluntari. La finele zilei, mireasma Paştelui s-a reîntors la Grinăuţi. Micuţii au primit în dar păscuţe, fructe şi dulciuri. Medicamentele, jucăriile şi hăinuţele le-au reînviat lincăritul din ochi.

Fericirea e ceva ce se multiplică atunci când se împarte. Dăruind un zâmbet persoanelor care au nevoie de el, satisfacţia e de nedescris, iar răsplata e infinită.
 Ariadna URSACHI, jurnalistă
studentă anul III, ULIM 


GALERIE FOTONiciun comentariu: