miercuri, 5 septembrie 2012

5 orașe din Moldova bogate în destinații turistice

Tot ce am trăit, văzut, simțit la sfârșitul lunii august 2012 va rămâne depozitat în memoria și sufletul meu pentru totdeauna. Moldova are o mulțime de locuri turistice, însă am decis să vă propun anumite locații, în caz că ajungeți în unul dintre orașele pe care le menționez.

Ungheni- cel mai drăguț oraș din cele vizitate în proiectul Redescoperă Moldova. Dacă ajungeți prin această regiune vă recomand să vizitați Biserica (vezi în imagine), Muzeul de Istorie și Etnografie Ungheni și Podul Eiffel.
De ce?
Biserica e un bun popas pentru cei obosiți de căldurile și căutările de comori prin Moldova. Pentru noi a fost un adevărat refugiu. Ne-am odihnit oasele și mințile preț de câteva ore pe un covor verde de iarbă împletite cu frunze ruginite, încântați de muzica apei din havuzul din apropiere.
Foto: Geo Lupașcu
Muzeul de Istorie și Etnografie Ungheni, la fel ca și celelalte muzee, merită vizitate din simplu motiv, pentru că sunt o dovadă reală a ceea ce suntem, rădăcini, strămoși, tradiții.

Podul Eiffel - dacă vrei să simți mirosul României... Aflându-ne pe pod, până la mijlocul acestuia, acolo unde ni s-a permis, cineva dintre bloggeri se întreba :” cum e posibil că la câțiva metri distanță oamenii să vorbească și să gândească diferit?”. Bună întrebare, nu?
Foto: Geo Lupașcu
Glodeni - în acest raion sunt cei mai primitori oameni. Cel puțin așa a fost în cazul nostru. După ce am vizitat casa meșteșugarilor Melnic, care este un adevărat muzeu, am vizitat Pădurea Domnească. Astfel, vă recomand să vizitați Pădurea Domeanscă, ochind două colțuri de vis, unde puteți cuprinde cei mai înalți și bătrâni stejari de peste 200 de ani și să vedeți unicii zimbri din Republica Moldova.
Foto: Geo Lupașcu
În aceeași regiune mai ochiți alte două destinații turistice, Cheile Buteștiuliui și Prutul.
Foto: Geo Lupașcu
Mai în spre Sud vă propun să vizitați Vinăria Purcari. Aici veți descoperi niște vii roditoare, vin de calitate și ospitalitate din partea gazdei.
Foto: Geo Lupașcu
Tot la Sudul Moldovei (Cahul) vizitați Lacul Beleu. După mine, cel mai frumos lac! La ora 7 dimineața când ne plimbam la malul lacului, nu-mi venea să cred că Moldova are și așa comori...
Foto: Geo Lupașcu
Soroca - vizitează neapărat Cetatea Sorocii, pentru istoria care o are și Mănăstirea Cosăuți, pentru apa gustoasă și sfântă.
Foto: Geo Lupașcu
Foto: Geo Lupașcu
Cele mai frumoase călătorii nu sunt valoroase doar prin locațiile pe care le descoperi, dar au o doză în plus de valoare dacă ai oameni pozitivi alături. Asta e rețeta celei mai bune călătorii pe care am gustat-o în proiectul Redescoperă Moldova.

Redescoperă Moldova este organizat sub patronajul Prim-ministrului Vlad Filat. Partener general al expediţiei - Moldcell. Parteneri: KIA MoldovaPeugeot Moldova şi Victoria Asigurări

Niciun comentariu: