marți, 1 ianuarie 2013

Anul 2012: început și sfârșit, vise, proiecte și schimbări

... Nu mi-am pus de ceva vreme penița la încercare. Scriu din ce în ce mai puțin. Știu de ce. Eu mă transform în ”frumoasa adormită”....

Hai să nu mai lungesc vorba. A devenit o tradiție ca în fiecare an să scriu despre cum a fost anul care a trecut și cum aș vrea să fie anul care vine. În ultima zi din anu 2011 mă lăudam pe blog (click aici dacă vrei să citești) că asta facem mulți dintre noi. Poate așa ne dăm seama cât de utili am fost pentru trecutul și prezentul nostru, cât de utili sufletelor, buzunarelor și nu în ultimul rând, oamenilor. În acest an voi răspunde cu realizări continuând frazele și dorințele punctate la începutul lui 2012 (click aici dacă vrei să citești).

VREAU...
1. Să iubesc! DA și NU. În 2012 am iubit mai mult viața, chiar dacă mi-aș fi dorit mai mult să iubesc pe cineva :)
2. Să iubesc şi să accept chipul din oglinda sufletului meu. DA! Mi-a reușit și asta. Nu văd pe nimeni mai frumoasă sau mai urâtă decât mine. Toți avem șanse egale de a lupta pentru visele noastre. Și nu e vorba doar de frumusețe... Chiar  dacă unele schimbări fizice ne ajută să ne vedem altfel potențialul și forțele de a lupta.
3. Să-i spun prin limba faptelor dar şi sinceritatea cuvintelor cât de mult o iubesc pe mama şi propria viaţă... DA! În acest an cred că am sunat-o eu mai des pe mama, decât cum o făcea ea până acum. E important să știu dacă e bine acolo unde e. E suficient să-i aud vocea și să știu că se apropie ziua când ne vom revedea.
4. Să nu las ideile mele să se prăfuiască pe paginile agendei şi-a minţii mele... DA! Dovadă e proiectul lansat acum două luni- EVERYDAY JOURNALISM.COM și participarea mea la Animest București. Mai sunt multe idei care se prăfuiesc, dar niciodată nu e târziu. Important e că am simțit aprecierea celor din jur când am dat Startul și chiar nu îmi mai este frică de eșec și critici.
5. Să mă implic în proiecte îndrăzneţe. DA! Am fost una dintre participantele în proiectul ”Redescoperă Moldova” și ”Cuptorpul blogosferic”. Să nu se înțeleagă greșit, pentru că am mai primit replici. Am fost in calitate de blogger și nu organizator, chiar dacă am mediatizat un pic la radio. A fost ceva deosebit pentru că am văzut Moldova și locurile frumoase din țară. Am cunoscut oameni.
6. Să rămân la fel de modestă, sinceră, firească, dezinteresată, veselă şi zâmbitoare, cu aceeaşi lumină-n priviri.... să păstrez ceea ce îl face frumos pe orice om... să fiu pur şi simplu eu... DA! Sunt la fel de eu, cu mici schimbări. Mi-am schimbat culoarea părului. Mi-am schimbat cercul de prieteni. Mi-am schimbat unele viziuni. Și da, sunt mai curajoasă, mai ambițioasă și mai sigură că orice mi-aș dori, pot obține prin forțe proprii așa cum a fost până acum.
7. Să călătoresc mult mai mult, pentru că astfel mă-ndrăgostesc şi mai mult de tot ce mă-nconjoară... încep să preţuiesc...DA! În acest an am obținut prima viză în România, cei drept, nu atât de repede cum mi-aș fi dorit, dar n-am renunțat. Am fost la București și mi-a plăcut mult. Îmi doresc să-l revăd și-n 2013. Da, și mai frumos e că am reușit să depun și dosarul pentru cetățenie. Un vis pe care-l am de mai mulți ani!
8. Să obţin experienţa la care visez mai bine de 5 ani. O experinţă peste hotarele ţării. Am şi ţintit o facultate, dar vă spun despre ce e vorba, atunci când voi face totalurile acestui an şi voi avea ce să vă povestesc din experienţa trăită. Cert e că sunt mereu adepta unor schimbări. Îmi place să descoper. O zi fără ceva nou, e o zi pierdută pentru mine... ca o zi ploiasă care-ţi trezeşte dorinţa de a trândăvi toată ziua în pat cu ochii închişi, dar cu mintea trează. NU și DA! Mi-am dorit să-mi continui studiile în România, însă așa cum am scris la nr.7, am obținut viza cu întârzâiere și n-am reușit să depun dosarul. Oricum, în viața mea orice dezamăgire e o nouă șansă, un nou început. Am fost admisă la Școala de Studii Avansate în Jurnalism și sunt fericită că am această șansă!
9. Să scriu teza de licenţă. Să obţin cu succes diploma şi să fiu un viitor jurnalist sau poate, cine ştie, un viitor PR-ist cu acctele în regulă. DA! Mi-a reușit să obțin dimploma și încă una de excelență cu rezultate la care nici n-am visat.
8.  Să nu-mi testez prietenii (actualii şi viitorii),  poate doar să-i păstrez pe cei care-i am... şi să nu mai vociferez în prezenţa unora orice dorinţă, orice vis, suferinţa şi fericirea, proiecte de viitor şi drumuri pe care-mi propun să dansez pictând momente... DA! Doar că odată cu mediul îți schimbi și prietenii. Mai ales că unii din ei pleacă peste hotarele țării. Și da, am devenit mai distantă. Nu spun oricui care este următorul pas. Mi-au fost suficiente dezamagirile din trecut.
10. Să experimentez, să risc şi să creez. DA! Au fost suficiente....
11. Să mă angajez la unul dintre canalele media de la noi şi să-mi placă ceea ce fac. Să obţin experienţă. DA și NU! Am fost angajată la o revistă, însă eu nu-s omul care deschide zilnic aceeași ușă. Mie îmi plac schimbările. Am ales să plec de la acea revistă, dar asta nu înseamnă că am renunțat la job. Am alte colaborări și noul proiect-EVERYDAY JOURNALISM.COM.
13. Să continui să citesc muuult... Deja în cele 3 zile a anului 2012 mă pot lăuda că am citit 2 cărţi, de fapt 2 comori inspiraţionale şi de care aveam nevoie... refugiul meu intelectual. DA și NU! Am citit mult cât eram la facultate. Apoi însă am avut un job vara unde scriam mult, administram și nu aveam tim pentru citit. Acum însă sunt la Școala de jurnalism și la fel am un program full. Oricum, mai trag cu ochiul într-o carte în weekend. Am încercat să citesc in transportul public, încă îmi place citilul în liniște...
14. Să pictez. Să cânt. Să scriu. DA! Nu cred că voi renunța vreodată la scris. Și în 2012 am scris mult, fie pe blog, fie pe site-uri, fie despre mine sau despre oamenii pe care i-am descoperit. Am cântat, da am cântat prin casă cu youtube-ul inclus :D De pictură vreau să mă apuc in 2013.
15. Să continui să-mi scriu cartea vieţii mele, deocamdată necitită de nimeni...DA și NU! Nu ofer detalii :D

ACUM ÎNȚELEG CĂ ANUL 2012 A FOST UNUL MINUUUNAT! Cred că de asta e bine să scriem la început de an ce ne dorim ca la sfârșit să descoperim că aproape tot ce ne-am dorit a devenit realitate!

și un porter. de fapt primul care e realizat de o tânără pictoriță din Piatra Neamț și la care țin mult :)


deja cum VREU să fie 2013 scriu în weekend, sper! Din primele zile ale anului 2013 eu pornesc la drum. Plec într-o mică călătorie la Nordul țării :)

Good Luck!

3 comentarii:

mora spunea...

Mult succes in noul an.

Szasz Sebes Paul spunea...

La multi ani !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ion Petrescu spunea...

Victoria din Basarabia - între nea şi vise

http://www.ionpetrescu.ro/2013/01/08/victoria-din-basarabia-intre-nea-si-vise/