marți, 12 noiembrie 2013

Emilia: Regret și 3 puncte

Ora 7 dimineața. Cu ochii închiși, Emilia, încerca să se asculte, tăcând.

”Nu-s deloc ușoare momentele când rămâi tu și tu, dar sunt necesare. Suntem aceeași persoană în același corp, dar... dar nu ne-a învățat nimeni să ne ascultăm”, se gândi ea.

Decizii... De câte ori luăm decizii, ascultând recomandările celor din jur? De câte ori vrem să spunem ”Da” și spunem ”Nu” din teama de a nu fi temă de discuție? Nu vrem să le dăm explicații de ce în unele momente am ales să traversăm strada pe roșu și nu pe verde... Și trăim cu acest ”Nu”, cu un ”poate data viitoare”, cu un ” ce s-ar fi întâmplat dacă...”. Uităm să trăim pentru noi.

3 puncte... Fără să ne dăm seama, semnele de punctuație sunt o parte din noi, din deciziile noastre și alegerile, pe care suntem nevoiți să le facem. ”Nu-mi place să pun punct!”, își zise Emilia. Am făcut-o de mai multe ori și de fiecare dată am regretat. Cele 3 puncte pot lăsa spațiu pentru niște virgule, care apar pe parcurs. Stările noastre sunt niște pahare cu apă colorată din atelierul unui pictor. Culorile sunt stările noastre.

 Ne pictăm viața.


Regret. e BINE să-ți cunoști regretele și să nu le repeți. E bine să cunoști, să vezi și să simți toate culorile vieții :) Filosofic, se întrebă Emilia. Ce culori are curcubeul meu?

3 comentarii:

ineffable1000 spunea...

Ah si? :)

Anonim spunea...

Cara Victoria, ti chiedo scusa se mi sono comportato come un maiale.

Sexy Kleo spunea...

Te invitam sa faci parte dintr-un proiect pe termen lung care it va aduce un plus de trafic pe viitor si iti va da backlink-uri curate.
Tot ce trebuie sa faci este sa te inregistrezi cu RSS-ul tau la noi pe site, iar articolele tale vor fi importate automat.
Nu vom importa tot continutul, doar titlul si un paragraf. Practic va functiona precum toateblogurile.ro doar ca importul se va face automat, tu nu trebuie sa adaugi nimic manual.
Pentru mai multe detalii intra pe:
http://bloguri.net/de-ce-sa-adaug-blogul-meu/